Barbara Claes &

Barbara Claes & Stefanie Claes

 

 

 

 

 

Beiden afgestudeerd op het RITCS master spel

Maken deel uit van het collectief Lucinda Ra

 

 

Stefanie Claes

d e t h e a t e r m a k e r

Euthanasie

Onderzoek Euthanasie met Barbara & Stefanie info

MEI 2015, Het Bos.

In het kader van de verdere ontwikkeling van hun voorstelling ‘Euthanasie met Barbara en Stefanie’ zetten de zussen Claes tijdens Boskamp een onderzoekstraject uit. Niet achter gesloten deuren maar doorzichtig en voor publiek.

Euthanasie is geen kattenpis dus vinden de zussen Claes het belangrijk om dit onderwerp zeker niet enkel vanuit henzelf te benaderen. “ Het is gewoon te complex en gevoelig om alleen te doen”.  Ze confronteren specialisten, publiek, kinderen en andere artiesten met hun werk. De zussen maakten een lange lijst met daarop mensen die ze iets zouden willen zien doen rond euthanasie. Plan is hen gedurende de maand mei in hun decor uit te nodigen.

Er zal een avond zijn met poëzie een met ‘informatie, een koffietafel, er komt derwisjdraaien, een film, we gaan zingen en life tekenen.

Van en met: Barbara Claes, Stefanie Claes, Maarten Devriese,  Stefanie Osman Catik, Berlinde De Man, Jeroen Van Herseele en Winne Clement. Producent van het onderzoek: d e t h e a t  e r m a k e r. Met dank aan: Lucinda Ra en De Werf. In nauwe samenwerking met: Maarten Devriese en HET BOS.

Onderzoek met Barbara & Stefanie

© d e t h e a t e r m a k e r
© d e t h e a t e r m a k e r

Onderzoek

Onderzoek Barbara en Stefanie Claes (tekst)

Schrijfopdracht, eerste lezing ‘Europa een eenmalige voorstelling’ Barbara Claes. I.s.m. de Scheld Apen, Simon Allemeersch, Nicolas Delalieux, Nico Boon e.a.

 

Tentoonstellingsopdracht, ‘tentoonstelling van één dag’,  Stefanie Claes. I.s.m. de Scheld Apen.

Barbara en Stefanie Claes

© Em