Bookers &

Bookers & Hookers (Nico Boon Hanne De Backer Ine Bettens Aurelie di Marino)

 

 

Nico Boon Master regie RITSC

Hanne De Backer AP hogeschool Master kleinkunst en bachelor muziek.

Ine Bettens Master spel RITSC

Aurelie Di Marino Master regie RITSC

 

Een viertal in het universum van de wereldliteratuur. Zonder toegevingen en met humor, confronteren ze pulp met poëzie, filosofische vlugschriften met grote romans, Hollywoodscripts met theaterteksten.

Hookers

© d e t h e a t e r m a k e r

Winterversie #2

Winterversie #2 info

Het literaire kamikazecollectief Bookers & Hookers maakt openluchtvoorstellingen in en rond Antwerpen. In 2015 duiken ze – gewapend met boeken – een Antwerpse steeg in voor de creatie Winterversie #2.

Bookers & Hookers is een collectief van vier: Nico Boon, Hanne De Backer, Ine Bettens en Aurelie Di Marino, voor Winterversie #2 aangevuld met Renée Goethijn en Nathalie Goossens.
Ze bewijzen collectief dat de literatuur een bewaarplaats van het menselijke geheugen én een broedplaats voor alternatieven is. Hun voorstellingen zijn speels en rebels qua vorm, doorzocht en doorgraven qua inhoud.

Concept en spel Nico Boon, Hanne De Backer, Ine Bettens, Aurelie Di Marino, Renée Goethijn, Nathalie Goossens en gasten| productie Bookers & Hookers vzw & d e t h e a t e r m a k e r | coproductie Kultuurfaktorij Monty, Kunstencentrum De Werf | in samenwerking met Het Bos

 

 

 

 

© Denis van Laeken
© d e t h e a t e r m a k e r

Winterversie #1

Winterversie #1 info

 

 

Onder constructie.

 

Bookers & Hookers artist in residence in Arenberg/ Klepperkes.

© d e t h e a t e r m a k e r
© Jozef Staes

De zomer bibliotheek III

De zomer bibliotheek III tekst

Voor de derde maal op rij heeft d e t h e a t e r m a k e r zijn schouders gezet onder een project dat zich inmiddels van BESTSELLERS via ZOMERBIBLIOTHEEK heeft omgevormd tot BOOKERS & HOOKERS.

 

Speeldata 9 & 10 aug. in Scheld Apen, 16 & 17 aug. in Scheld Apen, 23 & 24 aug. in Scheld Apen en 13 & 14 dec. in Monty

© d e t h e a t e r m a k e r
© d e t h e a t e r m a k e r

BESTSELLERS

BESTSELLERS tekst

 

 

BOOKERS & HOOKERS: NICO BOON HANNE DE BACKER INE BETTENS

 

BESTSELLERS is het vervolg op ‘KEEK OP DE WEEK’ (2011) Een reeks avonden binnen de zomerbibliotheek met daarin gespeelde bewerkingen en scetches uit de wereldliteratuur.

Zeven thema’s: “het herinneren en het vergeten” “het verlangen naar het onmogelijke” de ontdekkingsreis” “het spreken versus het (ver) zwijgen” “de zoektocht naar de muze” “de drang tot experimenteren” “literaire valsmunters en fraudeurs” op het terrein van de Zomerbibliotheek

 

productie d e t h e a t e r m a k e r  coproductie Compagnie Marius & De Zomer van Antwerpen met steun van de Stad Antwerpen