Le Mouton

Le Mouton Noir (Khadija El Kharraz Alami Scarlet Tummers)

Khadija El Kharraz Alami (°1987)

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 2013

Scarlet Tummers (°1990)

RITCS School of Arts Brussel 2014

zie ook hun eigen website

 

Noir

A Separation

A Separation

A Separation

A Separation tekst

Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk? Zo begint de Iraanse cineast Asghar Farhadi zijn meermaals bekroonde film A Separation.

Prachtmateriaal voor theatermaker Scarlet Tummers. Samen met vier andere spelers geeft ze gestalte aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst. Een universeel verhaal zonder helden, over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk. Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen? En waar dringen politieke en religieuze verschillen zich op tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

A Separation
is een voorstelling van Scarlet Tummers, gespeeld door Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalīzad en Mokhallad Rasem, onder de vleugels van tg STAN in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r.

© KOEN BROOS

De Bacchanten

Bacchanten

Het is crisis.
Oorlog.

Een nieuw geloof dient zich aan: een nieuwe manier van zien, bewegen, denken, spreken en spelen.
We klampen ons al zoekende vast aan stemmen die veiligheid, geluk en vrijheid propa-geren, maar de manier waarop deze veiligheid, dit geluk en deze vrijheid worden gewaarborgd, is er één van opsluiten en uitsluiten. DE BACCHANTEN laat een strijd zien tussen orde en chaos, tussen een cultus en een koning, tussen culturen, tussen fami-lies, tussen een neef en een neef, tussen mensen.
We zien vier jonge spelers een hedendaagse vertaalslag maken van riten, geloof en vie-ring. Wie is onze Dionysos? Wat is onze roes?
Een poging geen oordeel te vellen, een poging vragen te stellen.
Een poging een verhaal te vertellen dat de brute strijd tussen verschillende waarheden overstijgt. Een viering als masker voor de innerlijke onrust.

‘Want waar het om gaat is dit: niet dat de mythe terugverwijst naar een oorspronkelijke gebeurtenis, die door de fantasie bewerkt is terwijl hij door het collectieve geheugen gleed,
maar dat hij verwijst naar iets dat nog zal gebeuren, dat moet gebeuren. Mythe zal realiteit worden, hoe sceptisch we ook zijn.’
Julian Barnes uit Een geschiedenis van de wereld in 10 1/2 hoofdstukken.

concept, tekst: le Mouton Noir | spel: Evgenia Brendes, Khadija El Kharraz Alami, Scarlet Tummers, Bas Zemering | vormgeving: Rosa Schützendorf | coproductie: C-mine, De Brakke Grond, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Productiehuis Rotter-dam, d e t h e a t e r m a k e r, deBuren en Via Zuid | met steun van: Janivo Stichting, Amsterdams Fonds voor de Kunst | leermeesters: Lotte van den Berg, Jeroen De Man, Frank Vercruysse

 

speeldata
speellijst
datumuurstadhuis
6/5/2016GenkC mine
7/5/2016GenkC mine
17/5/2016AmsterdamBrakke Grond
18/5/2016AmsterdamBrakke Grond
19/5/2016AntwerpenMonty
22/9/2016Den HaagTheater aan het Spui
27/9/2016UtrechtTheater Kikker
28/9/2016UtrechtTheater Kikker
29/9/2016UtrechtTheater Kikker
7/10/2016RotterdamProductiehuis Rotterdam
8/10/2016RotterdamProductiehuis Rotterdam
21/10/2016Leiden Ins Blau
1/1/1970

© Le Mouton Noir