Scarlet

Scarlet Tummers

Scarlet Tummers (1990) is een Nederlandse speler en maker die in 2014 aan het RITSC afstudeerde. Tijdens haar Master maakte ze De Lady Macbeth uit het district Mtsensk, een regie van Jeroen De Man die onder de vleugels van De Warme Winkel werd genomen en geselecteerd werd voor het Nederlandse Theaterfestival.

Ze was te gast in producties van Wunderbaum, KVS, Simon De Vos en Fabrice Murgia.
Tot 2017 maakte ze voorstellingen onder de naam le Mouton Noir, dat al te zien was op LAFS met De Bacchanten.
Als gastdocent geeft ze les aan het KASK en P.A.R.T.S. Bij de laatste maakte ze deel uit van het artistieke team dat SOMNIA maakte voor het KFDA.
Bij tg Stan speelt ze in De Kersentuin, een productie die sinds 2015 op het repertoire staat en maakt ze met A Separation haar eerste creatie bij het gezelschap.

Tummers

A Separation

A Separation

A Separation

A Separation tekst

Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk? Zo begint de Iraanse cineast Asghar Farhadi zijn meermaals bekroonde film A Separation.

Prachtmateriaal voor theatermaker Scarlet Tummers. Samen met vier andere spelers geeft ze gestalte aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst. Een universeel verhaal zonder helden, over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk. Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen? En waar dringen politieke en religieuze verschillen zich op tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

A Separation
is een voorstelling van Scarlet Tummers, gespeeld door Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalīzad en Mokhallad Rasem, onder de vleugels van tg STAN in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r.

© KOEN BROOS