© d e t h e a t e r m a k e r

Het Momentum van Bouge B.

Momentum 2017 info

BOUGE B bundelde de krachten met d e t h e a t e r m a k e r, werkplaats voor jong theatertalent, om u te trakteren op een eigenzinnige nacht vol dans, performance, theater, muziek, meditatie, ritueel en feest.  Het belooft een lange nacht te worden die ons collectief wil verleiden op zoek te gaan naar een nieuw begin en dit samen te vieren.  Want hier gaat het om tijdens Momentum: nieuwe verbeelding, ongekende magie, een andere ervaring van samen-zijn.
Van ’s avonds zeven tot middernacht wandel je door het gebouw. De wandeling leidt naar alle mogelijke plekken en hoeken in deSingel, naar boven, beneden en naar buiten. En brengt je van intiem naar speels, van licht naar donker, van rauw naar kwetsbaar, van lokaal naar wereldwijd. Als bezoeker volg je de artiesten in de gangen, ga je zélf op zoek of loop je toevallig een performer tegen het lijf.
In de Artiestenfoyer, waar iedereen uiteindelijk rond middernacht bijeen komt, is er tot in de vroege uren feest, met een optreden van de Syrische muzikant en cultheld Omar Souleyman, een DJ set van de Estse choreografe Krõõt Juurak én special acts op de dansvloer.  Deze lange nacht werd mede-gecureerd door Amanda Piña, Mexicaans-Chileense choreografe en mede-vormgegeven door K.A.S.K. Drama Studente Rosie Sommers.

19 >  24 uur
Rosie Sommers, Emile Lagarde, Ezra Fieremans, Marieke de Zwaan en friends begeleiden u doorheen de nacht. Rosie Sommers is één van de creatieve breinen achter deze nacht.
Tuur Marinus, choreograaf opgeleid aan P.A.R.T.S., brengt de foto­boeken van Eadweard Muybridge tot leven met studenten dans van het Conservatorium. Iconische fotoreeksen als ‘De springende kat’ of ‘De vliegende duif’ worden fysiek vertaald. Beweging en verstilling ontmoeten elkaar.
Veza Vernandez & Christina Maria Lederhaas, performance­kunstenaars uit Oostenrijk, creëren én slopen zichtbare en onzichtbare muren als een daad van verzet en bevrijding. Belgische première
Michiel Vandevelde, choreograaf en danser opgeleid aan P.A.R.T.S., kannibaliseert in ‘21st Century’ reclamefilmpjes, videoclips en het No-Manifesto van Yvonne Rainer, samen met studenten drama van het Conservatorium.
Simon Van Schuylenbergh, K.A.S.K. Drama Student, brengt solo samen met vijf zebra’s. De performance is het resultaat van een onderzoek naar ruimte enerzijds, en de relatie mens-dier anderzijds.
Amanda Piña en Linda Samaraweerová dansen tussen dier en mens, vriend en vijand, het vreemde en het bekende.  Deze performance is een fragment uit een nieuwe creatie die volgend seizoen in deSingel in première gaat. Met live muziek van Christian Müller.
Talitha De Decker en jongeren in een levende installatie achter glas. Talitha De Decker kan u kennen van de dansvoorstelling SNAP op Theater Aan Zee. In 2010 richtte Talitha De Dansschool Movimento op die intussen meer dan 250 leerlingen telt.
Magda Tothova &  Paul Philipp Heinze, Slovaaks beeldend kunstenares en Duitse installatie- en geluidsartiest, met zelfgemaakte dia’s en geïmpro­viseerde sound­scapes. Hier wacht u de schoon­heid van planten, mineralen en abstracte vormen. Zittend of liggend kijken en luisteren. Belgische première
Kinga Jaczewska, choreografe opgeleid aan P.A.R.T.S. interesseert zich voor de manier waarop we tijd, beweging en stilte ervaren. Onder de titel ‘Grey’ toont ze nu de resultaten van haar onderzoek naar continue beweging. Samen met de dansers Meri Pujanpaa, Emmi Vaisanen en Jonas Vandekerckhove.
Veza Maria Fernandez Ramos & Christina Maria Lederhaas, Oostenrijks choreografe, brengt een intiem ritueel: Veza or Patience will bring you roses.  Geïnspireerd door het oeuvre van de schrijfster Veza Canetti. Belgische première
Benjamin OpdeBeeck & Elena Doratiotto, acteurs bij Theater Antigone, spelen Kafka’s Aap. Benjamin Opdebeeck maakt ook deel uit van het spelerscollectief K.A.K.. In ‘verslag voor een academie’ komt een gewezen aap ons vertellen hoe hij mens is geworden.
Veronika Zott & Gloria Damijan, choreografe en muzikante uit Oostenrijk, brengen een performance in de tuin waarin de hoofdrol is weggelegd voor planten. Belgische première
Orphan Fairytale & grafisch vormgever Gerard Leysen met een concert in een hand­-ge­maakte scenografie. Orphan Fairytale is een solo-muziekproject van Eva Van Deuren, Gerard Leysen is mede-oprichter en vormgever binnen beeldfabriek Afreux.
K.A.K., het spelerscollectief De Koekelbergse Alliantie Knutselaars, neemt u mee op Safari. Het collectief, bestaande uit zestien theatermakers, werkt geregeld aan theaterprojecten op locatie in Molenbeek/Brussel.
Simon Van Schuylenbergh & Siska Baeck dansen een duet op de oprijlaan met orgel. Simon Van Schuylenbergh is master student K.A.S.K. drama, en Siska Baeck, master student filosofie.

24 uur >  3.30 uur
Omar Souleyman, Syrisch muzikant en cultheld met een concert in de tuin van deSingel. Traditionele muziek uit het Midden-Oosten ontmoet acid house ontmoet hedendaagse performance ontmoet ritueel.
Krõõt Juurak, Estse choreografe, draait plaatjes. Ze bracht een solo op de eerste editie van BOUGE B en transformeert voor de gelegenheid in dé DJ.
Gilles Polet, verandert in een fabeldier, de Simurgh.  Gilles Polet kent u misschien als danser bij Jan Fabre, oa ook in Mount Olympus.
Yusimi Moya Rodriguez uit Cuba danst een wilde Oyá op de dansvloer.

© d e t h e a t e r m a k e r
© WANNES CRÉ
© deSingel