Momentum 2016

Momentum info

Het woord ‘momentum’ verwijst naar een cruciaal kantelpunt, een ogenblik van productieve instabiliteit, een beslissend moment waarop politieke, maatschappelijke of economische machtsverhoudingen kunnen omslaan. Dat is op alle vlak de crux van dit project: de mogelijkheid creëren waarop een momentum kan ontstaan, in één seconde, langzaam gedurende de avond, of pas de volgende ochtend.

 

Op 13 februari 2016 zullen ruim 50 spelers en theatermakers aanwezig zijn in de gangen van deSingel. Niet in de vorm van een klassiek festival voor jong theatertalent, wel in de gedaante van een off space, een tijdelijke, door kunstenaars zelf georganiseerde ontmoetingsruimte, een onverwachte ‘zijweg’ die het publiek kan inslaan naar een tombola, een feest, een live crowdfunding, een club.

 

van en met K.A.K. , BOG., Compagnie Desnor, Bookers & Hookers, Conservatorium Antwerpen drama/ spel, Thomas VerstraetenMarjolijn van der Meer, Cootje Veelenturf, Marie Mignolet en Simon Van Schuylenbergh (KASK), Jozef Wouters, Menno Vandervelde, NONO C, Nelle Hens, Gerard Leysen (Afreux), Pieterjan Volkaert (K.A.K.), Wannes Cré (Het Bos), Wouter Hillaert, Charlotte De Somviele e.a.

© d e t h e a t e r m a k e r