Egon Schoelynck, Lennert De Vroey & Runa Robbroeckx

Runa, Lennert en Egon leerden elkaar kennen tijdens de Montignards, het voormalige ontwikkelingstraject van Monty. Samen werken ze aan Shit, een schijtvoorstelling over kak.

Lennert De Vroey (hij/ hem, 1994) studeerde Politieke Wetenschappen aan de UGent en Woordkunst aan het Conservatorium Antwerpen (afgestudeerd 2020) en werkt als schrijver, theatermaker en onderzoeker. Hij was een van de Montignards #5 bij Monty (2021), was te zien in ‘RETOUR’ (2021) en met Royal Deluxe op de Zomer van Antwerpen (2023) en werkt mee aan ‘SHIT, een schijtvoorstelling over kak’ (2024) en ‘Loro speelt Laura’ (2024). Met Ella Dalemans & Johannes Lievens organiseert hij speculatieve ‘kijfelfeesten’ rond één ingrediënt. Op zichzelf is hij bezig aan ‘Palm’ en ‘Reisgids voor Ikea-restaurants’. Eten, reizen en het logistieke zijn terugkerende thema’s in zijn werk, dat altijd politiek is. Met Rendier maakt hij seizoensgebonden (kerst)muziek

Runa Robbroekcx (zij/haar, 1995) is theatermaker en woont in Brussel. Ze studeerde aan LUCA School of Arts Drama. In 2020 nam ze deel aan het montignard project van Monty Kultuurfaktorij. Met het collectief OVERHERE maakt ze beeldende, taalloze voorstellingen waarin natuur en objecten de hoofdrol spelen. Samen met Egon Schoelynck en Lennert De Vroey werkt ze aan de schijtvoorstelling SHIT die in het voorjaar van 2024 in première gaat. Daarnaast geeft ze les als gastdocent aan de schrijfopleiding van LUCA Drama. Runa probeert in haar werk complexe gedachten in simpele taal uit te drukken.

Egon Schoelynck (hij/hem, 1996) is zondagskind en theatermaker met een fascinatie voor ruimte. Zijn werk is politiekig en bevindt zich in zwarte dozen, op stoeptegels en in collectieve samenwerkingen. Egon was Montignard in ‘21, onderzocht met NOK hoe collectieven werken en is gastdocent aan LUCA School of Arts. Sinds ‘22 wordt zijn kunstpraktijk ondersteund door detheatermaker, waar hij onder de titel Quitter Vilvoorde onderzoek doet naar thuiskomen & identiteit. Samen met Runa Robbroeckx en Lennert De Vroey maakt hij SHIT een schijtvoorstelling over kak.

links