Over

Over

detheatermaker is een nomadisch ontwikkelings- en productieplatform voor nieuwe makers die hun eerste stappen zetten in het professionele podiumkunstenveld. Als compagnon de route werkt detheatermaker met een aantal individuele makers samen in een meerjarig traject richting zelfredzaamheid. Artiesten krijgen tijd en ruimte om hun parcours uit te bouwen en daarbinnen nieuw werk te ontwikkelen. Samen met andere partners onderzoeken we hoe we de specifieke noden en plannen van deze makers gepast kunnen ondersteunen. Maatwerk, dialoog en zorg staan steeds centraal. Daarnaast vindt detheatermaker het belangrijk om op een laagdrempelige manier bereikbaar te zijn voor de grote groep aan startende makers. Daarbij zetten we in op kennisdeling en collectieve leerprocessen. 

Zo bouwen we mee aan het kunstenveld van de toekomst.

 

Ben je een nieuwe maker met plannen? Contacteer ons
via lotte@detheatermaker.be
Je kan ons vinden in Corso, Driekoningenstraat 126 2600 Berchem.

 

Wie is wie?

Lotte Vrancken- artistiek coördinator ad interim
die/hun/ zij/haar lotte@detheatermaker.be 

Lotte coördineert detheatermaker. Die begeleidt de trajecten van de nieuwe makers en zet (in overleg met de hele ploeg) de artistieke lijnen van organisatie uit. Lotte verzorgt de partnerschappen met andere organisaties en verdedigt de stem van nieuwe makers binnen het bredere veld.  

Lotte is artistiek coördinator ad interim, tot de eigenlijke coördinator, Ruth Mariën, terug aan het werk is.

Lola Bogaert – zakelijk coördinator
zij/haar, zakelijk@detheatermaker.be

Lola is de zakelijk coördinator van detheatermaker. Ze zet de zakelijk strategische lijn van de organisatie uit, en ondersteunt de traject-makers op zakelijk-administratief vlak.

vacature –  productie- en communicatiemedewerker
x/v/m

detheatermaker zoekt een medewerker productie en communicatie (3/5). Meer info vind je hier.

 

De Resonanten – artistieke ondersteuning 

De Resonanten zijn de inhoudelijke klankbordgroep van detheatermaker, bestaande uit hybride makers met interesse in organiseren, cureren en het begeleiden van artiesten. De Resonanten reflecteren over de artistieke en strategische keuzes van de organisatie en geven artistieke input en feedback aan de kunstenaars van detheatermaker. Daarnaast cureren en organiseren ze ontmoetingsmomenten en doen ze mee aan prospectie. Op dit moment bestaat de groep uit: Adams Mensah, Lola Bogaert en Laurens Mariën. 

Raad van bestuur & AV:
De raad van bestuur bestaat uit: Yasmina Boudia (voorzitter), Vonneke Beeker, Tim Taveirne en Mats Van Herreweghe.  De leden van de AV zijn: Roos Euwe, Mark Geurden, Piet Menu, Lisa Wiegel, Simon Jan Bellens, Sara De Bosschere en Laura Bergans.