Onderzoek Kortvoorstellingen

Onderzoek Kortvoorstellingen

Je wordt niet beter van trainen, wel van wedstrijden spelen (voetbaladagio).

Joeri Happel en Lucas Van der Vegt werken gedurende het voorjaar van 2024 aan verschillende kortvoorstellingen. Tussendoor testen en presenteren ze die op diverse manieren: via voorprogramma’s, stand-up acts of spontane Happenings. Dit houdt in dat ze voortdurend schipperen tussen het ontwikkelen van materiaal en het presenteren ervan. Volgens hen baart oefening kunst. Vanuit dat idee groeide het verlangen om niet enkel in de repetitiestudio, maar ook op de bühne te oefenen met een livepubliek. 

De  15 Kortvoorstellingen tezamen vormen een algehele existentialistische manifestatie. Het duo meandert hiermee tussen cabaret, tragedie en performance-art. Impliciet draagt het materiaal een grote politieke noodzaak in zich. Met alle vervreemding daagt het de gebaande kaders van de status quo uit. Onrechtstreeks vragen de kortvoorstellingen aan het publiek: “Mens, waar bent u toch in vredesnaam mee bezig.”

Momenteel hebben Joeri en Lucas vijf kortvoorstellingen in hun repertoire: de Bloemen (thema esthetiek), de Zweden (thema vriendschap) One second to the next ( Thema Moralisme) Rolball! ( thema sportverdwazing) De waan van de dag! (thema subversie)