Joeri Happel & Lucas van der Vegt

Happel&Vandervegt zijn vrienden van elkaar. Zij herkennen elkaar in een gedeelde contemplatie aangaande de vragen des levens. Zij vinden het leven nogal verwarrend. Er zijn zoveel verschillende verlangens en gebeurens die zich openbaren op een dag, waardoor het duo iedere ochtend het bed uitstapt in existentiële verwarring: Het leven is volgens hen geen coherent narratief, maar een onontwarbare kluwen aan onbeduidende details. Met de collectie van de kortvoorstellingen die ze momenteel verzamelen willen ze deze warboel erkennen en eren.

Lucas van der Vegt studeerde in 2021 af aan de drama-opleiding van het KASK. Voordat hij aan die studie begon, behaalde hij de Master  klassiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Lucas heeft zijn hele leven piano gespeeld, tot hij erachter kwam hij liever wilde toneelspelen, omdat hem dat leuker leek om te DOEN.
Tijdens zijn studies aan het KASK liep hij als speler stage bij Theater Antigone en Action Zoo Humain, en deed hij een uitwisseling aan ArtEZ in Arhnem. Lucas speelde in voorstellingen van Theater Artemis, De Warme Winkel en BOG. collectie, daaarnaast is hij lid van het Werktoneel.

Joeri Happel studeerde in 2021 af aan KASK Gent en werkt graag collectief. Hij is deel van Camping Sunset, Het Werktoneel, Klub Kilm en hij was initiatiefnemer van collectief Zuidpark. Als speler kon je hem aan het werk zien bij Compagnie de Koe, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Olympique Dramatique en NTgent. Wat Joerie karakteriseert als maker, is dat hij in de war is. Doordat hij een bipolaire stoornis heeft voelt het alsof hij ronddobbert in een verdwaald bootje. Het werk dat hij maakt meandert tussen naturalistisch drama, existentialistische clownerie, politieke satire, poëtische abstracties en pamflettaire betogen.